Hur fötterna mår påverkar hur hela kroppen mår, ofta mer än man tror. Friska, välvårdade fötter ger både energi och känns fräscht. Här kommer några tips på hur du kan sköta om dina fötter så de förblir friska, samtidigt som du håller dem vackra.

 

Att med jämna mellanrum ge sina fötter varma fotbad är både skönt och håller dem fina. Tänk på att vattnet inte ska vara hett utan en varm temperatur räcker. Om du tillsätter fotsalt så hjälper du porerna att öppna sig och fötterna blir samtidigt behagligt mjuka. Fotbadet med ett väldoftande fotsalt är en perfekt behandling för att förebygga fotsvamp. Vill du ta steget längre för att få vackra fötter så ska du utrusta dig med fotfil, nagelsax och nagelfil. Förhårdnader filar du bort med sandpappersfil och små förhårdnader tar du omhand med hjälp av en pimpsten. En fotfil av metall är inte rekommendera då man lätt filar bort för mycket hud med den. Klipp naglarna för ett snyggt och fräscht intryck men tänk på att inte klippa dem för korta. De fyller trots allt en funktion genom att skydda dina tår!

relax in hammock

 

Efter badet smörjer du in fötterna med en passande kräm. Undvik att smörja mellan tårna. Nagelbanden smörjer du med nagelbandsolja för att de ska bli smidiga och du undviker ett ovårdat intryck. Avsluta gärna med ett lack som passar för dagen. Kanske vill du ha en somrig look i ljusa pastellfärger, eller måla med en pigg, stark kulör som speglar ditt busiga jag. Oavsett färg, tänk på att grunda med ett färglöst baslack.

 

Då och då kanske du vill göra det där lilla extra för fötterna. Regelbunden peeling tar bort döda hudceller och ojämn hud och dina fötter får dina fötter att se betydligt mer välvårdade ut. För att behandla stela och trötta muskler är det bra att boka en regelbunden fotmassage, gärna i kombination med en helkroppsmassage. Thaimassage går ut på att behandla tryckpunkter och är därför ett bra val, även om behandlingen kan vara smärtsam. Efter en avslutad massage kommer du att känna dig avslappnad och massagen tar bland annat bort spänningar och mjukar upp samt ökar blodcirkulationen för ännu friskare fötter.