Det finns de som har problem med illaluktande fötter och det kan bero på många olika orsaker. Det kan vara väldigt jobbigt att behöva vara orolig och många skäms över att fötterna inte luktar gott. Ibland vet man heller inte orsaken till lukten. En fot har otroligt många svettkörtlar och då på en mycket liten yta. Men det går att råda bot på illaluktande fötter genom att använda väl beprövade metoder och gamla huskurer.

Visserligen kan man söka efter olika specialprodukter på nätet mot osande fötter, precis som när man söker efter specialisttandvård om man har akuta problem med tänder. Det behöver man inte göra längre, utan det går att använda helt vanliga produkter som de flesta hushåll har hemma och dessutom är det en billigare metod.

Huskurer

Här kommer några huskurer som man kan testa, för att se om det hjälper. De gör att fötterna blir betydligt mer väldoftande.

Citron

Att använda sig av citron är ett av de vanligaste knepen att ta till för att ta bort illaluktande dofter överlag. Perfekt att använda till sina fötter som samtidigt blir fräscha. Ta ett fotbad eller använd det efter duschen eller badet. Dela en citron och gnid in saften där det luktar som mest (oftast mellan tårna). Därefter låter man fötterna självtorka och sedan går det att sätta på sig sockar och skor precis som vanligt.

Majsstärkelse

Genom att pudra majsstärkelse (maizena) över sina fötter och även ta lite i skorna, gör att stärkelsen absorberar den mesta fukten och på så vis motverkar att fötterna luktar illa. Se bara till att fötterna är riktigt torra innan du pudrar, för majsstärkelsen får inte fastna.

Vinäger

Syran i vinägern dödar bakterien som finns på huden. Gör ett fotbad med 2 dl vinäger och 2 liter vatten, för att sedan ha fötterna i badet i en kvart. Därefter låter du fötterna självtorka och upprepar denna behandling varje dag för att uppnå bästa resultat.

Epsomsalt

Blanda ner 2 tsk epsomsalt i ett fotbad och sitt i 15 minuter för att sedan torka fötterna. Denna huskur bör man göra varje kväll innan det är dags att lägga sig och sova. Epsomsalt går att köpa i hälsokostbutikerna och saltet motverkar illaluktande dofter och tar bort de gifter som samlas och finns på huden.

Vodka

Vodka kan man använda till mer än att blanda i goda drinkar. Det går även att använda för att göra rent sår eller ta bort bakterier och dålig lukt. Spriten har nämligen antiseptiska egenskaper. Ta bomullstussar och doppa dem i vodka, sätt tussarna mellan tårna och låt verka cirka 10 minuter-vilket gör att zonen håller sig ren!

Dessa var bara ett fåtal av de huskurer som kan hjälpa mot illaluktande fötter.