Våra fötter blir ofta ignorerade, särskilt om vintrarna då vi hela tiden gömmer dem i tjocka sockor och stövlar och till och med glömmer bort att de ens är där. Att man ska ha fotriktiga skor är väl de flesta överens om, men hur skall man göra för att ge fötterna den prioritet de förtjänar? Svaret är enkelt: bjud dem på lyx och skönhet och njut av hur glada de blir av det!

Vackra fötter lyckliga fötter

Har du tänkt på hur attraktivt det är med människor som verkar glada, lugna och harmoniska? Det spelar ingen roll om de är långa eller korta, tjocka eller smala; ett strålande leende och glittrande ögon ger alla inblandade en inspirerande energiskjuts. Självförtroende är både vackert och sexigt och det är något som är eftersträvansvärt på många plan.

Om man skall uppleva lugn och harmoni så är det viktigt att man mår bra rent fysiskt och här spelar fötterna en stor roll. Gör fötterna av någon anledning ont eller om man lider av

fotsvamp så får det en att skämmas för dem, att känna sig stressad och att rentav lida av dem och med det kan man knappast producera särskilt strålande leenden.

Ge fötterna några minuter i veckan bara för dem! Se det som en lyxig liten spabehandling, en fot-fest, en Oscarsgala för fossingarna! Ta en varm, skön dusch, smörj in dig med en väldoftande kräm och slå dig ner i soffan med ett kit för fötterna som får det att pirra i magen av förtjusning. Förutom de rent praktiska hjälpmedlen som fotfilar, krämer och fotbad så skall du också lägga till små smycken och nagellack och kanske till och med en liten tillfällig tatuering! Välj det du själv tycker är snyggt; du kan hitta massor med roliga färger och produkter på makeup online och du kan välja och vraka utan att det kostar skjortan. Tanken är att det skall vara kul att behandla sina fötter väl, både på in och utsidan.

Låt dig inspireras

Att måla tånaglarna är något man ibland behöver träna lite på men ju mer du blir säker desto mer kan du experimentera. En fransk pedikyr, ett roligt mönster eller kanske olikfärgade naglar i regnbågens alla färger. När naglarna har torkat kan du matcha med en diskret tå ring och även om ingen annan ser vad du har gjort räcker det med att du själv vet hur vackra dina fötter är. Att öka sitt

självförtroende påverkar alla människor på ett djupgående sätt både fysiskt och psykiskt, och det är just därför som denna lilla lyxstund med dig själv och dina fötter kan påverka hela ditt liv. Man skall aldrig underskatta de små detaljerna då det är just de som utgör grunden för det stora hela!