Har du något problem med fötterna? Fortsätt läs för att ta reda på vad dina fötter kan säga om dig. Om du lider av kalla fötter kan du ha dålig blodcirkulation som i sig kan ha uppkommit genom rökning eller någon ärftlig sjukdom.

Women's feetOm de istället gör ont på ställen där du inte har slått dig eller har blåsor eller andra sår, kan det bero på att du spenderat för mycket tid i klackar. Tro det eller ej, men fastän gympaskor anses vara en fotriktig och bekväm typ av sko, så kan även för mycket tid med gympaskor på – speciellt under högt belastande sporter så som löpträning – också skada foten och ge upphov till smärtor.

Svullna fötter kan vara ett tecken på graviditet eller mens, och drabbar oftast kvinnor. Detta kan också vara ett tidigt tecken på blodpropp, och i så fall behöver du uppsöka läkare omedelbart. Är du gravid eller tränar mycket kan du även få spända fötter eller uppleva kramp i hålfoten. Det kan också vara ett tecken på att du lider brist på ämnen som magnesium och D-vitamin, vilket du lätt kan åtgärda själv genom att gå in på matklubben.nu och hitta recept som är sprängfyllda med dessa nyttiga och för kroppen viktiga ämnen.

Det är extra vanligt att uppleva den här typen av kramp under graviditet, och då kan det även bero på brist av B-vitamin, som speciellt veganer, vegetarianer och ammande kan uppleva. Detta löses enkelt genom att äta vitamintillskott med B-vitamin en gång om dagen. Vid brist på B-vitamin kan även en brännande smärta i fötterna uppstå. Om du upplever detta, uppsök genast din läkare.

Brist på järn kan ge upphov till missformade eller skedformade naglar. Vita naglar, däremot, kan vara ett viktigt tecken på en rad olika sjukdomar, så som hjärtsvikt, psoriasis, diabetes, olika typer av infektioner, och leversjukdom. Du bör genast uppsöka din läkare om detta är ett problem för dig. Gula naglar är ett säkert tecken på svamp, och finns att behandla själv på apoteket, helt och hållet receptfritt.